Hvordan innrede små rom?

Små rom betyr at man må tenke smart. Man får ikke plass til alt i et lite rom, men det er mulig å få inn mer enn man tror. Først av alt må man bruke hele takhøyden. Man kan lage hyller på toppen av skapene, eller forhøye skapene slik at de går helt opp til taket.

I et lite kjøkken kan man utnytte plassen ved å bruke et klaffbord som er festet til veggen, eller ved å ha et bord på hjul, som kan skyves inn under kjøkkenbenken når det ikke er i bruk. Klaffstoler er også en god løsning. Stolene kan henges på veggen eller skjules når de ikke brukes.

Organiser i høyden det som ikke går i bredden

I soverommet kan man satse på en køyeseng, og få plass til skap eller en sofa under sengen. Det finnes også kombimøbler som er seng og skrivebord i ett. Disse passer bra til ungdomsrom og barnerom. Man kan også bruke et klaffbord som skrivebord på barnerommet, slik at bordet kan brettes ned når barna skal leke eller sove. For å få bedre plass i garderobene, kan man kjøpe kleshengere med plass til flere plagg på hver henger. Da får man flere klær inn i skapet, uten å utvide skapet.