Velg rett møbler til rett rom

Interiørmagasiner bombarderer oss med tips og forslag til hvordan vi skal innrede rommene våre, ofte med nokså kategoriske regler for hva som er lov og hva som er ikke. Det finnes imidlertid ingen fasit for hvordan man skaper et hyggelig rom. Dette er i for stor grad avhengig av smak og behag til at det kan skapes en «mal» for alle.

Skal du innrede et formelt rom, som for eksempel spisestuen, bør man velge stilfulle møbler som plasseres symmetrisk i forhold til rom og andre møbler. I mindre formelle rom kan du gå mer for en fristil, og plassere de store myke eller renlinjede møblene etter praktiske og personlige hensyn, som sofaen direkte rettet mot TV-apparatet og kosestolen midt på veggen under det største vinduet for godt leselys.

Kast gamle møbler som ikke passer inn. Altfor mange norske hus skjemmes av en kaotisk blanding av nye og gamle møbler, som er satt sammen helt uten tanke på helhetsinntrykket. Vi forstår imidlertid at mange kvier seg for å kaste møbler som man kan ha arvet etter en høyt elsket slektning, så hvis du for enhver pris vil beholde den lyserosa plysjsofaen du arvet etter tante Åse, bør du kjøpe inn møbler som passer til denne.

Det kategoriske forbudet mot å ha møbler av forskjellige tresorter i et og samme rom er ikke lenger like absolutt. Dermed kan man fint blande ulike treslag til en personlig, unik stil – om man vil.