Hytte i hagen – fra barndomsdrøm til realitet

De fleste av oss lekte nok utendørs i løpet av barndommen, og mange av oss drømte om å bygge en hemmelig trehytte i hagen eller i trærne. Det finnes nok enkelte som realiserte drømmen allerede i ung alder sammen med foreldrene sine, men for dem av oss som ble voksen altfor tidlig er det enda håp.

Et fristed

Dersom du ønsker å innkvartere gjester i en liten hytte, har barn som ønsker seg lekestue eller du ønsker deg et lite fristed i nærheten av huset kan oppsettet av en liten hytte være en relativt grei og fornøyelig prosess. I dag kan du faktisk kjøpe en ferdig hytte samt tilbehør til hytta til en forholdsvis rimelig pris. Uansett om du velger å bygge hytta selv eller kjøper en ferdigbygget, liten hytte som kan plasseres på tomta er det enkelte ting du må være oppmerksom på.

Regler og hensyn

Det er nemlig et par ting å tenke på før fristedet ditt blir en realitet. Reglene for bygging eller plassering av hytter er ikke like strenge som de er ved husbygging, men det er greit å undersøke nærmere med kommunen din så du ikke ender i en situasjon der du må rive den lille hytta når den endelig er på plass i hagen. Det er nemlig viktig å ha alt på plass.Dersom du bor i et boligfelt med naboer må du dessuten ta hensyn til dem. Det er ikke sikkert at et nabovarsel er nødvendig, men det er alltid lurt på være på den sikre siden slik at du unngår misfornøyde naboer i fremtiden.

Sjarmerende trehytte eller moderne fristed?

Uansett hva du drømmer om finnes det en løsning for deg. I dag kan du enkelt bygge en liten trehytte som minner deg om barndommen, eller du kan bygge et personlig, lite fristed for deg og din kjære hvor dere kan tilbringe sene kvelder med venner og familie. Dere velger selv hvordan hytta skal se ut og hvordan dere dekorerer den – det finnes noe for enhver.