Innred din uteplass og fiks din hage

Den norske sommeren er kort, og det er kanskje derfor nordmenn bruker så mye tid utendørs når været er varmt. Når det er sol, er det fint å ha en uteplass der man kan spise, invitere venner og bare sitte og slappe av. Hvis deler av uteplassen har tak, kan man også sitte ute om det regner.garden_384426322

Tips til hagen

Hvis du vil nyte sommeren, gjelder det å ha en enkel og lettstelt hage. Mange ting kan dyrkes i krukker, enten det er blomster eller grønnsaker. Store krukker kan stå på et underlag med hjul, slik at de er lette å flytte. Vil du ha en nyttehage, bør du plante epler, rips, solbær og stikkelsbær. Du må beskjære og gjødsle disse plantene, men ellers er det ganske lite arbeid med dem.En prydhage med mange blomster krever mer stell enn en ren frukthage. Vil du ha begge deler, kan du dele opp hagen i flere seksjoner. Har du stor plen, er en hagerobot nyttig, og du kan også legge ned steinheller til stier, både som dekor og for å dele inn hagen.

Tips til uteplassen

Del gjerne uteplassen i flere områder. Ha en sittegruppe og gjerne et adskilt område til grillen, slik at gjestene dine ikke sitter i grillrøyken mens du lager mat. Hvis du har barn, kan de også få sitt eget område, og hvis du liker å ligge i hengekøya, kan du kjøpe en hengekøye med stativ. Den kan flyttes rundt i hagen og til og med settes under tak når det regner, slik at du likevel kan ta middagsluren din ute. Velg solide heller eller tre til uteplassen. Tenk på at den skal vare en stund, så sats på kvalitet. Tenk også på trivsel, og plasser blomsterbed eller potter med planter på eller tett ved uteplassen.