Interiørdesign i det offentlige rom

Interiørdesign på offentlige steder legger ofte stor vekt på funksjonalitet. Et offentlig kontor må være oversiktlig, og det må være lett å komme seg fram dit man skal. Møblene skal være enkle, praktiske og behagelige å bruke.

Interiør velges etter praktiske hensyn

I biblioteker gjelder det også å ha oversikt. Stoler og bord skal både være praktisk plassert og behagelige å bruke, men de skal samtidig ikke ta altfor mye plass. Interiøret på slike steder pleier å være ganske avdempet og nøytralt, uten bruk av sterke farger og former.

Enkel tilgang til kultur – for alle

I konserthus og kinosaler handler det meste om brukervennlighet. Stolene skal være behagelige nok til at man kan sitte stille under forestillingen, men samtidig bør de ikke være så behagelige at folk sovner. Ofte har kinosaler stoler som kan brettes opp, slik at det er enklere å komme fram mellom seteradene.

Med fokus på utstilling

I et museum eller et galleri, skal alt handle om tingene som er stilt ut. Interiøret og møblene skal ikke ta oppmerksomhet fra objektene. Veggene er ofte malt i en lys eller nøytral farge, og dersom ting er utstilt på pidestaller eller bord, er disse møblene enkle og praktiske, uten unødig pynt og dekorasjon. Stoler eller sofaer kan være satt fram på et par steder.